Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Τα μυστικά της καλής τύχης


Τα μυστικά της καλής τύχης


Όλοι ευχόμαστε να έχουμε τύχη στην ζωή μας, να μας πηγαίνουν καλά τα πράγματα, και γενικά να μας βοηθήσει η τύχη μας να εκπληρώσουμε τις βασικές μας επιθυμίες. Κάθε φορά όμως που συναντάμε ένα εμπόδιο, ή ανατρέπονται τα σχέδιά μας, κατηγορούμε την κακή μας τύχη που δεν μας έκανε το χατίρι.
Τελικά φταίει η τύχη μας για κάθε ανεπιτυχή μας προσπάθεια, για κάθε αναποδιά μας, ή μήπως κάτι δεν κάνουμε εμείς καλά; Η μήπως ακόμα, αυτό που περιμένουμε σαν τύχη, δεν είναι ότι καλύτερο να μας συμβεί; Και τι είναι αυτό λοιπόν που το έχουμε εμείς βαφτίσει σαν «τύχη» στην ζωή μας;


Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν κάναμε σε κάποιον την ερώτηση: Τι θάθελες να είσαι στην ζωή σου, τυχερός ή ευτυχής; Η λέξη ευτυχία απέχει πολύ από αυτό που αντιλαμβάνονται πολλοί σαν τύχη, ή σαν στιγμιαία ευτυχή συγκυρία. Και η ρήση « ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΑΣ» καταδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά απλά τα γεγονότα και οι συγκυρίες ακολουθούν πιστά τους καλά σχεδιασμένους κανόνες της δημιουργίας τού Σύμπαντος. Με αυτή την έννοια θα δίναμε τον ορισμό της ΤΥΧΗΣ σαν: ο θετικός συγχρονισμός των ικανοτήτων μας με την χρονική ροή των κινήσεων τού σύμπαντος. Ακριβώς αντίστροφα λειτουργεί η ΑΤΥΧΙΑ.


Η αστρολογία μας μαθαίνει να αναγνωρίζουμε τις έμφυτες ικανότητές μας και τις δυνατότητες της προσωπικότητάς μας, και πως αυτές οι τάσεις έρχονται να συγχρονιστούν, θετικά ή αρνητικά με τις πλανητικές ενέργειες. Έτσι μπορούμε να προβλέψουμε το πότε και πως οι δυνατότητές μας ή οι αδυναμίες μας, θα συγχρονιστούν θετικά ή αρνητικά με τις πλανητικές κινήσεις, και θα δώσουμε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, που εμείς θα το χαρακτηρίσουμε σαν τύχη ή ατυχία.
Τελικά εμείς μπορούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, και σε ποιό βαθμό;


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιοι κύκλοι, ή κάποια συστήματα-διαστάσεις, πολύ μακριά από μας, που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Όμως, στην δική μας τρισδιάσταση πραγματικότητα, πολλά μπορούμε να κάνουμε και να οδηγήσουμε την ζωή μας σε μια καλύτερη πορεία, ή απλά να «επιταχύνουμε συνειδητά την εξέλιξή μας» Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να βελτιώσουμε τον παράγοντα τύχη και να φτάσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο ευτυχίας είναι αρκετές, και αφορούν την ψυχική και πνευματική μας καλλιέργεια και ωρίμανση. Ασχετα με το αν πιστεύουμε στην διαδοχική μετενσάρκωση της οντότητάς μας, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι η ψυχή μας κάνει μια διαδρομή, μέσα στην οποία καλείται να βελτιώσει, μέσα από εμπειρίες και μαθήματα που πρέπει να πάρει, τις προδιαγραφές της, και να καταλήξει φτάνοντας τελικά κοντά στο τέλειο, κοντά στον Δημιουργό της. Το « ΚΑΤ?ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ» μας αποδεικνύει την βούληση τού Κυρίου για την πορεία της οντότητάς μας. Με αυτήν την λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιες ατυχίες ή δύσκολες εξελίξεις στην ζωή μας, έχουν σαν σκοπό να μας διδάξουν κάποιες αλήθειες, που εμείς σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Πολλές φορές η ευτυχία κερδίζεται μετά από μια μεγάλη κρίση στην ζωή μας.


Κάτι άλλο που θα πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές πλανητικές επιρροές. Υπάρχουν απλά, επιρροές που θα μας οδηγήσουν σε δύσκολες κινήσεις , που όμως μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα στην ζωή μας. Επίσης, η δική μας τοποθέτηση απέναντι στις εκάστοτε τάσεις, θα είναι καθοριστική για το πώς θα εισπράξουμε κάποιες δύσκολες ροές μίας δεδομένης στιγμής.
Με όλα αυτά που αναφέραμε σαν εισαγωγή παραπάνω, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε κάποια απλά συμπεράσματα και να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε και να υιοθετήσουμε κάποιες απλές πρακτικές στην καθημερινή μας ζωή:


1. Να φτιάξουμε έναν ολοκληρωμένο ηθικό κώδικα με γνώμονα τις αντιλήψεις περί καλού και δικαίου στην ζωή μας, και να προσπαθήσουμε να τον τηρούμε ευλαβικά.
2. Να δημιουργήσουμε ένα όραμα-στόχο στην ζωή μας, που δεν θα εξυπηρετεί μόνο τα πολύ προσωπικά μας συμφέροντα. Παράδειγμα, να γίνω ένας καλός γιατρός, ώστε να εξασφαλίσω μία άνεση στην ζωή μου, αλλά παράλληλα να προσφέρω, έστω και μία μικρή βοήθεια στην ανθρωπότητα, μέσα από το έργο μου.
3. Να καταγράψουμε και να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη που έχουμε ήδη κάνει και να συμφωνήσουμε να μην τα ξανακάνουμε.
4. Να οριοθετήσουμε την ευτυχία μας σε ένα καινούργιο πλαίσιο, που δεν θα είναι μόνο υλιστικό. Η ευτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την οικονομική άνεση.
5. Να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την ψυχική μας γαλήνη και εσωτερική ηρεμία, αποφεύγοντας αρνητικές ενέργειες, συμπεριφορές, και πάνω απ?όλα σκέψεις και τάσεις. Σ?αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιες δυσκολίες στην ζωή μας έχουν κάποιο τελικά καλό σκοπό για το μέλλον μας, και να τις υπομείνουμε καρτερικά. Ακόμα, να προσπαθήσουμε να διακρίνουμε τα λάθη μας, αν κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα εκφραστεί κάποια στιγμή στην ζωή μας.
6. Να αγαπήσουμε τον κόσμο μας όπως είναι, και να θεωρήσουμε ότι οι κάποιοι άνθρωποι που συμπεριφέρονται αρνητικά, ουσιαστικά χρειάζονται κάποια βοήθεια και συμπόνια.
7. Να νικήσουμε το υπερεγώ μας, και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι όποιες επιτυχίες που σημειώνουμε κάποιες στιγμές στην ζωή μας, είναι απόρροια της συμβολής και κάποιων άλλων προϋποθέσεων-βοηθειών που έχουμε κληροδοτήσει από το σύμπαν.
8. Να κάνουμε θετικές σκέψεις, και να μην μεμψιμοιρούμε συνέχεια για κάθε δύσκολη στιγμή στην ζωή μας. Να προσπαθήσουμε να βλέπουμε δηλαδή κάθε γεγονός από την θετική του πλευρά.
9. Να προσπαθούμε να χαλαρώνουμε τακτικά μέσα από απλές κινήσεις διαλογισμού, κάνοντας συγχρόνως κάποιες προσευχές ή διατυπώνοντας κάποιες εφικτές επιθυμίες μας, που φυσικά δεν έχουν σκοπό να βλάψουν κανέναν.
10. Να αποφεύγουμε το άγχος, τουλάχιστον όπου δεν είναι ουσιαστικά απαραίτητο, τις εντάσεις , τον πανικό, τις αρνητικές σκέψεις για τους διπλανούς μας, και να διατηρούμε όσο περισσότερο μπορούμε την αυτοκυριαρχία και την ψυχραιμία μας. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι,καλό είναι να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που θα τα χαρακτηρίσουμε σαν «αρνητικά». Αρνητικά είναι τα άτομα, που όχι μόνο εμφανίζουν μία προφανή κακεντρεχή συμπεριφορά, αλλά και συμπτωματικά μας οδηγούν σε ατυχίες. Επίσης, αρνητικά άτομα, είναι εκείνα που γίνονται υπερβολικά καταπιεστικά, διεκδικητικά, ενοχλητικά, και εμφανίζουν μία έντονα αρνητική και ψυχικά φορτισμένη συμπεριφορά. Οι αρνητικές ενέργειες μεταφέρονται μέσα από συγκεκριμένα άτομα, και όσο καλύτερα αποστασιοποιηθούμε από τέτοιες επαφές, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η προστασία μας.
11. Να προσπαθήσουμε να προστατευτούμε ενεργειακά, αποκρούοντας τις αρνητικές δυνάμεις και ενέργειες. Σίγουρα δεν ζούμε στον Παράδεισο, και καθημερινά δεχόμαστε αρνητικές ενέργειες από το περιβάλλον μας. Η αύρα μας είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας μας, και όσο πιο υγιής και ανθεκτική είναι, τόσο καλύτερα προστατευμένοι θα είμαστε από ψυχικές επιθέσεις, που μπορεί να είναι εκούσιες ή ακούσιες. Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσαμε να επεκταθούμε για τους τρόπους προστασίας, αλλά αυτό το αφήνουμε για μία μελλοντική μας ανάλυση. Απλά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι , προστασία μπορούμε να επιτύχουμε, καθαρίζοντας τον χώρο μας, με αρωματοθεραπεία ή ηχοθεραπεία, με κάποιες τεχνικές διαμόρφωσης χώρου, και διατηρώντας κάποια ειδικά φυλαχτά, ειδικούς κρυστάλλους, ανάλογα τον σκοπό της προστασίας μας.
12. Χρησιμοποιώντας την σκέψη μας για να προστατευτούμε ή να επικαλεστούμε την καλή μας τύχη. Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η σκέψη μας έχει τεράστιες δυνατότητες, αρκεί όμως να μπορέσουμε μέσα από κάποια εξάσκηση να συντονιστούμε με κάποιες υψηλότερες συχνότητες. για να μην μακρηγορούμε επί τού παρόντος, θα λέγαμε ότι η αποτελεσματικότητα των θετικών μας σκέψεων επιτυγχάνεται βασικά, μέσα από την χαλάρωσή μας, και πιο συχνά σε κατάσταση διαλογισμού. Αυτή η διαδικασία προϋποθέτει βέβαια να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο εξέλιξής μας, μέσα από την τήρηση και εφαρμογή των παραπάνω αναφερθέντων κανόνων. Οι σκέψεις μας που πρέπει να κάνουμε, θα πρέπει να συνοδεύονται και από εικόνες που θα δημιουργούμε στο μυαλό μας, σχετικές με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την δημιουργική μας φαντασία και να πλάσουμε αυτές τις εικόνες.

1 σχόλιο:

Αστέριος Αληφακιώτης είπε...

μπραβο αννα μου πολυ ενδιαφερον αθρο
αφορα την καθημερινοτητα ολων μας και καταδυκνιει τελικα ποσο απλο ειναι αυτο που εμεις θεωρουμε πολυπλοκο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας